Investeren in hotelkamers is een relatief nieuw fenomeen op de Belgische vastgoedmarkt. Dit terwijl het in de rest van de wereld al zeer goed ingeburgerd is. Het ontstond in de jaren '50 met als trendsetter het wereldberoemde hotelconcern 'Mariott'. Nadien volgden andere hotelketens zoals Hilton en Intercontinental. In België geeft Hotel Invest u de mogelijkheid om een hotelkamer aan te kopen onder franchise van de Europese marktleider: Accor.

Bekijk hieronder het informatiefilmpje over investeren in hotelkamers

 

Ontdek de 9 voornaamste redenen waarom de klanten van
Hotel Invest reeds instapten in hotelvastgoed

Zekerheid van vastgoed

Bij hotelvastgoed wordt u, net zoals bij de aankoop van een appartement, 100% notarieel eigenaar van uw vastgoed. Het is dus een tastbare investering waarbij u kunt genieten van de notariële akte bij aankoop.

continue inkomsten- trimestrieel uitbetaald

Geniet inkomsten uit de verhuur van kamers, vergaderzalen, drank, eten, service,… Dankzij het poolsysteem, delen alle kamers in het rendement. Het maakt dus geen verschil of uw kamer veel of weinig werd verhuurd. U deelt dus mee in de totaliteit van de inkomsten van het hotel.

inflatiebestendige investering

Door inflatie worden hotelovernachtingen op termijn steeds duurder. Probeer maar eens te blijven overnachten in een hotel aan de prijs van 15 jaar geleden. Dit zien we ook in onze referentiecase (Mercure Oostende), waar de kamerprijzen jaar na jaar blijven stijgen.


Rendement uit meerwaarde en verhuuropbrengsten

Aangezien kamerprijzen in de voorbije decennia door inflatie automatisch jaarlijks toenemen komt er na verloop van tijd sowieso een verhoogd rendement per kamer. Dat zal zich op termijn steeds vertalen in een interessante meerwaarde. Ondertussen geniet u ook al jaren van een stevige verhuuropbrengst uit de totaliteit van de inkomsten van het hotel.

Exclusieve investering in een onroerend goed met lage instap

Waar investeren in hotelvastgoed in het verleden enkele toegankelijk was voor grote, professionele investeerders, spelen particuliere investeerders nu ook een belangrijke rol.
Al vanaf € 150.000 eigen middelen kan u deelnemen in dit succesverhaal.

Fiscale voordelen

In tegenstelling tot bij roerend kapitaal wordt de eigenaar van het hotelvastgoed niet belast op de meerwaarde bij doorverkoop na vijf jaar. Bovendien is er dan nog de mogelijkheid voor kandidaat eigenaars om via specifieke aankoopformules aan fiscale optimalisatie te doen, deze kost is via de personenbelasting zowel voor vennootschappen als particulieren jaarlijks aftrekbaar.


Samenwerking met Accor

Voor velen is het een uitgelezen kans om te kunnen instappen in een investering met zulke sterke partners zoals Accor en Hotel Invest. De kracht van het merk en het bedrijf zorgen voor het meest optimale rendement op uw investering.

Geen klassieke huurdersproblemen

Hotelvastgoed kan u oplossingen bieden op tal van veel voorkomende problemen bij klassieke verhuur. Zo vermijd je onder meer leegstand, schade en wanbetalers dankzij het poolsysteem.

Wapen uzelf tegen renovatiekosten

In tegenstelling tot klassiek vastgoed, hoeft u bij hotelvastgoed ongewenste kosten en renovatiekosten niet te vrezen. Jaarlijks gaat er een provisie van 5% van de opbrengst in een reservefonds, waardoor u nooit voor grote verrassingen komt te staan.